Lets cook
rasyk be klaidumisty fi rašė:na wa dar vienas receptukas
pavadinimas ...
Reikes:
200g sviesto
800g miltu
600g pieno
250g cukraus
Nu wa darysim vafliu reikes vafliu keptuves pasiemam indiagrentus tada viska supilam i pludeli viska maisom kol viska buna istirpe ir liesa nu tada ismaise viska dar pamalam viska su saukstu mediniu arba dar su kokiu maisomu daiktu tada ikaitinam vafline uzpila bishki aliejaus ikatinam ir pilam tesla palaukiam 3-4 min atsidarom ir isiemam ir isedadam i lekste ir galim valgyt prisikepam vafliu tiek kiek yra teslos pasieme vafliu gal eit drasiai zaist rs ir skaniai valgyt vaflius
ir beja sviesta reik istirpdyti
o jeigu darant pagal taisykles atvesinti iki kambario temp.
- Sordex
- rašytojas profesionalas
- Pranešimai:429
- Užsiregistravo:2004 06 05 13:32
- Miestas:Post Nuclear World
- Susisiekti:
Ulica Maistas
Turi du litus ire reik ant staigiuju paest 4 asmenym.
Stai ko reikia, eini is Saulute.
ir perki:
1/4 duonos
1 dezute su kilke su pom. padazu.
2 agurkelius.
Pilnai jums uzteks paryti, nes kilke labai pasotina.
whatever bet jei dar zada po pdiset padaryt tai isvis geras
Turi du litus ire reik ant staigiuju paest 4 asmenym.
Stai ko reikia, eini is Saulute.
ir perki:
1/4 duonos
1 dezute su kilke su pom. padazu.
2 agurkelius.
Pilnai jums uzteks paryti, nes kilke labai pasotina.
whatever bet jei dar zada po pdiset padaryt tai isvis geras
"I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein (1879 - 1955)
Albert Einstein (1879 - 1955)
- SaZ
- Master Builder
- Pranešimai:10366
- Užsiregistravo:2004 04 13 19:46
- Miestas:field of grass
- Susisiekti:
stai nerealus receptas kuris kai kam gali buti ganetinai aktualus(ziureti pabaiga)
' Super Arbata'
-Imbiero gabalas
-medaus (geriau kad nekietas)
-citrina
taip pat reikes:
-bliudelio mazdaug tokio dydzio kaip standartinis puodelis, gal biski didesnis, svarbu kad butu zemais krastais ir platus
-tarka
-saukstelis
-puodelis pagal skony
1.taigi pasiemate bliudely ir atsipjove imbiero gabalely toky mazdaug kaip pirstas ir sutarkuojame tarka y bliudely
2.tada reiktu deti 'cia jau reik ziuret kaip gausis - mazdaug kelis saukstus medaus.
3.atsipjauti citrinos ir isemus kauliukus sutarkuoti su visom zievem ir tt.
4. viska kuo geriau sumaisyt ir sutrynt.
5. visi kiekiai - improvizacija isskyrus imbiera taigi turetu gautis mazdaug puse mazo-vidutinio bliudelio tos keistai atrodancios mases.
6. ysidedate 3-4-5 arbatinius saukstelius tos mases y puodely ir uzpilate verdanciu vandeniu ir gerai ismaisote.
7. palaukiate kol siek tiek nuses tirsciai o tada geriate
8. gerkite atsargiai nes abejoju ar kiekvienas is jusu nores suryti
sios arbatos paskirtis:
arbata nerealiai 'atgaivina' sergant persalimo pobudzio 'ligomis' kaip pvz sunki sloga , kosulys ir tt. poveikis kaip paprastos arbatos tik zymiai geriau. imbieras prideda kazkokio gaivumo...
nezinau ar cia gerai parasiau , neesu rases receptu
' Super Arbata'
-Imbiero gabalas
-medaus (geriau kad nekietas)
-citrina
taip pat reikes:
-bliudelio mazdaug tokio dydzio kaip standartinis puodelis, gal biski didesnis, svarbu kad butu zemais krastais ir platus
-tarka
-saukstelis
-puodelis pagal skony
1.taigi pasiemate bliudely ir atsipjove imbiero gabalely toky mazdaug kaip pirstas ir sutarkuojame tarka y bliudely
2.tada reiktu deti 'cia jau reik ziuret kaip gausis - mazdaug kelis saukstus medaus.
3.atsipjauti citrinos ir isemus kauliukus sutarkuoti su visom zievem ir tt.
4. viska kuo geriau sumaisyt ir sutrynt.
5. visi kiekiai - improvizacija isskyrus imbiera taigi turetu gautis mazdaug puse mazo-vidutinio bliudelio tos keistai atrodancios mases.
6. ysidedate 3-4-5 arbatinius saukstelius tos mases y puodely ir uzpilate verdanciu vandeniu ir gerai ismaisote.
7. palaukiate kol siek tiek nuses tirsciai o tada geriate
8. gerkite atsargiai nes abejoju ar kiekvienas is jusu nores suryti
sios arbatos paskirtis:
arbata nerealiai 'atgaivina' sergant persalimo pobudzio 'ligomis' kaip pvz sunki sloga , kosulys ir tt. poveikis kaip paprastos arbatos tik zymiai geriau. imbieras prideda kazkokio gaivumo...
nezinau ar cia gerai parasiau , neesu rases receptu
- SaZ
- Master Builder
- Pranešimai:10366
- Užsiregistravo:2004 04 13 19:46
- Miestas:field of grass
- Susisiekti:
nezinau tiksliai. parduotuvese pirkt man rodos yra dezutese.+Ameno+ rašė:o kur galima rasti imbiero???
o medus vasara skystas ziema kietas
isvaizda tokia gan leva... kaip kokia medzio shaknis
medus tai geriau biski skystesnis nes lengviau tada su mase elgtis
nors siaip ner manyciau per didelio skirtumo.
Stai dar keli receptukai!!!
Lazanjia
Reikia: 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai miltų, ¾ stiklinės pieno, ½ stiklinės tarkuoto sūrio, 2-3 kiaušiniai, druskos, pipirų.
Sviestą išlydome ir supilame į indą su pienu ir miltais. Masę atvėsiname ir atsargiai sumaišome su atskirai išsuktais tryniais bei išplaktais baltymais. Taip pat sudedame prieskonius. Masė sukrečiame į sviestu išteptą skardą. Kepame 190-200oC temperatūroje 20-35 min. ant antros atramos.
Jei viryklėje yra tokia galimybė, kepame infraraudonųjų spindulių grilyje su oro cirkuliacija
Masei visiškai sukepus, ugnis išjungiama, o pyragas dar palaikomas orkaitėje 10 min.
________________________________________________________
Neapolietiška Pica
Tešlai: 200g miltų, 2 šaukštai aliejaus, ½ stiklinės šilto pieno, 15g mielių, žiupsnelis druskos.
Įdarui: 200g tarkuoto sūrio, 500g nuluptų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų, pomidorų padažas, 5 griežinėliais supjaustytos storos dešrelės (sardelės) arba analogiškas kiekis virtos dešros, juodųjų arba raudonųjų pipirų, druskos, 1-2 šaukštai aliejaus.
Tešlos paruošimas: Pieną pašildome, bet neužviriname ir į jį įdedame mieles, bei žiupsnelį druskos, tik reikia žinoti, jog jei pienas bus per karštas mielės žus ir tešla neiškils, tad dedame mieles į neperkarštą pieną. Pienu apipilame miltus ir išminkome tešlą. Išminkę paliekame kilti vienai valandai.
Iš tešlos suformuojame nestorą, pusės centimetro, ar plonesnį, blyną.
Blyną ištepame trupučiu aliejaus (tik labai, labai nedaug, kad tešla nesukristų), taip pat ištepame ir skardą, ant kurios keps pica.
Ant paruošto kepimui blyno užbarstome sūrio, aišku ne visą, teriekia tiek, kad prie blyno priliptų kiti komponentai. Ant sūrio dedame dešrelių, arba dešros griežinėlius, juos apšlakstome aliejumi. Ant dešros užbarstome sūrio ir ant jo užpilame pomidorų padažo, (sūrio reikia šiek tiek pasilikti užbarstyti ant viršaus). Ant sūrio uždedame, griežinėliais supjaustytus pomidorus, ant jų užbarstome druskos, bei pipirų. Ant picos papuošimui užbarstome truputėlį sūrio.
Pica kepama 15-20 minučių 200-230oC temperatūroje. Gerose viryklėse kepama karštų oru, šildant iš apačios . Kepama ant 1,2 ir 3 atramų.
Lazanjia
Reikia: 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai miltų, ¾ stiklinės pieno, ½ stiklinės tarkuoto sūrio, 2-3 kiaušiniai, druskos, pipirų.
Sviestą išlydome ir supilame į indą su pienu ir miltais. Masę atvėsiname ir atsargiai sumaišome su atskirai išsuktais tryniais bei išplaktais baltymais. Taip pat sudedame prieskonius. Masė sukrečiame į sviestu išteptą skardą. Kepame 190-200oC temperatūroje 20-35 min. ant antros atramos.
Jei viryklėje yra tokia galimybė, kepame infraraudonųjų spindulių grilyje su oro cirkuliacija
Masei visiškai sukepus, ugnis išjungiama, o pyragas dar palaikomas orkaitėje 10 min.
________________________________________________________
Neapolietiška Pica
Tešlai: 200g miltų, 2 šaukštai aliejaus, ½ stiklinės šilto pieno, 15g mielių, žiupsnelis druskos.
Įdarui: 200g tarkuoto sūrio, 500g nuluptų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų, pomidorų padažas, 5 griežinėliais supjaustytos storos dešrelės (sardelės) arba analogiškas kiekis virtos dešros, juodųjų arba raudonųjų pipirų, druskos, 1-2 šaukštai aliejaus.
Tešlos paruošimas: Pieną pašildome, bet neužviriname ir į jį įdedame mieles, bei žiupsnelį druskos, tik reikia žinoti, jog jei pienas bus per karštas mielės žus ir tešla neiškils, tad dedame mieles į neperkarštą pieną. Pienu apipilame miltus ir išminkome tešlą. Išminkę paliekame kilti vienai valandai.
Iš tešlos suformuojame nestorą, pusės centimetro, ar plonesnį, blyną.
Blyną ištepame trupučiu aliejaus (tik labai, labai nedaug, kad tešla nesukristų), taip pat ištepame ir skardą, ant kurios keps pica.
Ant paruošto kepimui blyno užbarstome sūrio, aišku ne visą, teriekia tiek, kad prie blyno priliptų kiti komponentai. Ant sūrio dedame dešrelių, arba dešros griežinėlius, juos apšlakstome aliejumi. Ant dešros užbarstome sūrio ir ant jo užpilame pomidorų padažo, (sūrio reikia šiek tiek pasilikti užbarstyti ant viršaus). Ant sūrio uždedame, griežinėliais supjaustytus pomidorus, ant jų užbarstome druskos, bei pipirų. Ant picos papuošimui užbarstome truputėlį sūrio.
Pica kepama 15-20 minučių 200-230oC temperatūroje. Gerose viryklėse kepama karštų oru, šildant iš apačios . Kepama ant 1,2 ir 3 atramų.