Sampanu pilmas
Kaip jus pilstot sampana paprastai kaip visi normalus zmones ar pagal taisykles pirsta ikisi i butelio gala atzagaria ranka???
I will become this forume administrator or die trying!!!
Man visada atrode, kad taisykles - barmenams. Nežinojau, kad šampanas pagal tai pilstomas kaire ranka.
Galima pilstyti labai efektingai: butelį statyti ant beveik ištiesto delno ir prilaikyti keturiais stačiu kampu sulenktais pirštais, o truputį sulenktą nykštį įkišti į duobutę butelio dugne. Galima butelio kaklelį prilaikyti ištiestu kairės rankos rodomuoju pirštu.
Šampaną aš pilstau taip pat kaip ir vyną (nors nepagal taisykles, o kaip patogiau), ant dešinės rankos delno pastatau butelį ir laikau visais rankos pirštais, kaklelį prilaikau trimis kairės rankos pirštais (2, 3 + 1-mas nykštys), taip patogiau ir butelys niekada neišslys.
Nemėgstu pilstyti kai taurės į kurias pilama ne ant stalo, or rankose.
Geriau apie šampano butelio atidarymą padiskutuokim.
Pradine formulė:
P = T/4,5 + 1
Kur P - slėgis butelyje atmosferomis, o T - gėrimo temperatūra celsijais.
Prašome šią formulę vadinti garbingu "Smito Dėsnio" vardu.
Tai jei sukonkretinti pateiktą formulę ir įvedus dar vieną parametrą - butelio pasvyrimo kampą y, gauname:
P = T/4,5 + tg(y) x ctg(y)
Formule vis dar nepilna.
P=T/4.5 + tg(y)xctg(y)+0.707*M*D
Siuo atveju dar turim butelio judejimo amplitudes sukuriamą judejimo energiją jį tolygiai kratant aukstyn-zemyn, tai yra, 0.707*M, kur M yra butelio atstumas virsutiniame taske nuo neutralios padeties, ir butelio kratymo daznis D.
Kai temperatūra 7 - 8 laipsniai. Optimalu. Ir rankoje išlaikoma.
Galima pilstyti labai efektingai: butelį statyti ant beveik ištiesto delno ir prilaikyti keturiais stačiu kampu sulenktais pirštais, o truputį sulenktą nykštį įkišti į duobutę butelio dugne. Galima butelio kaklelį prilaikyti ištiestu kairės rankos rodomuoju pirštu.
Šampaną aš pilstau taip pat kaip ir vyną (nors nepagal taisykles, o kaip patogiau), ant dešinės rankos delno pastatau butelį ir laikau visais rankos pirštais, kaklelį prilaikau trimis kairės rankos pirštais (2, 3 + 1-mas nykštys), taip patogiau ir butelys niekada neišslys.
Nemėgstu pilstyti kai taurės į kurias pilama ne ant stalo, or rankose.
Geriau apie šampano butelio atidarymą padiskutuokim.
Pradine formulė:
P = T/4,5 + 1
Kur P - slėgis butelyje atmosferomis, o T - gėrimo temperatūra celsijais.
Prašome šią formulę vadinti garbingu "Smito Dėsnio" vardu.
Tai jei sukonkretinti pateiktą formulę ir įvedus dar vieną parametrą - butelio pasvyrimo kampą y, gauname:
P = T/4,5 + tg(y) x ctg(y)
Formule vis dar nepilna.
P=T/4.5 + tg(y)xctg(y)+0.707*M*D
Siuo atveju dar turim butelio judejimo amplitudes sukuriamą judejimo energiją jį tolygiai kratant aukstyn-zemyn, tai yra, 0.707*M, kur M yra butelio atstumas virsutiniame taske nuo neutralios padeties, ir butelio kratymo daznis D.
Kai temperatūra 7 - 8 laipsniai. Optimalu. Ir rankoje išlaikoma.