Programavimas (bendras forumas)

Žinutė
Autorius
brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#61 Standartinė brain5ide » 2006 11 09 18:27

Tiesą sakant aš visom keturiom už matematiką. Mano mėgstamiausia disciplina mokykloje, kartu su fizika. Čia buvo patarimas, kad nemaišytum šito daikto su matematika.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

-FoX-
nuolatinis dalyvis
nuolatinis dalyvis
Pranešimai: 41
Užsiregistravo: 2006 11 05 14:12
Miestas: Vilnius

#62 Standartinė -FoX- » 2006 11 09 20:57

Понял :D
Guitar + PC . Best mix

Vartotojo avataras
^Paulius^
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 718
Užsiregistravo: 2006 10 02 13:52
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

#63 Standartinė ^Paulius^ » 2006 12 14 21:24

Iskilo tokia problema. Turejau du shoutbox pavyzdzius ir norejau sulipdyt is ju ka nors gero. Baigtas rezultatas mane nuliudino. Viskas veikia, bet paciam virsuj (shoutbox'o) raso:
Notice: Undefined index: psl in c:\program files\e-novative\WAMP\www\shoutbox.php on line 34
Kaip suprantu neranda shoutbox'o 34 linijoj, bet viskas uzsikrauna, tik tas uzrasas gadina vaizda. :(
Jeigu ka, mano shoutbox'o skriptas (as jame tik fono ir raidziu spalva pakeiciau, kad deretu prie svetaines dizaino) yra:

Kodas: Pasirinkti visus

<?php
// Slaptazodis norint istrint komentarus
$slaptazodis = "pass";
// title užrašas
$title = "Shoutbox 1.0 beta by neuro";
// lentelės ilgis
$ilgis = "150";

// žinučių failas
$failas = file("zinutes.txt");
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
	<title><? print $title ?></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1257">
<meta http-equiv="Content-Language" content="lt">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<script type="text/javascript">
function addsmiley(code)
{
var pretext = document.f1.zinute.value;
              this.code = code;
              document.f1.zinute.value = pretext + code;
}
</script>
</head>
<body>
<table cellspacing="2" cellpadding="2" border="0" width="<? print $ilgis ?>">
<tr>
	<td colspan="2">
<?php
$psl = $_GET['psl'];
//------Rašome pagrindinį duomenų nuskaitymo skriptą----
//Failas bus skaitomas ir atvaizduojama 5 įrašai viename lape
if ($psl == "") { $sk=sizeof($failas);
        $riba=0;
        while ($sk > 0 && $riba < 5) {
               $sk=$sk-1;
               $mas=explode("|", $failas[$sk]);
                      echo("<li><b>$mas[0]</b> / <b>$mas[2]</b></li>
	<li>$mas[1]</li><hr>");
                      $riba++;
        }
   }
//--------Pagrindinio nuskaitymo ciklo pabaiga------

//-------Rašome ciklą kuriuo nuskaitysime jei yra jau daugiau nei
//5 įrašai dokumente, t.y. sekantys puslapiai (1,2,3 ir t.t.)----
if ($psl > 0) {
        $sk=sizeof($failas);
        $riba=( ( $psl * 5 ) - 4 );
        $uzka=((($psl+1)*5)-4);
        $ska=($sk - (($psl - 1) * 5));
        $sk=$ska;
        while ($riba < $uzka) {
              $sk=$sk-1;
              $mas=explode("|", $failas[$sk]);
                       echo("<li><b>$mas[0]</b> / <b>$mas[2]</b></li>
	<li>$mas[1]</li><hr>");
                       $riba++;
         }
    }
//----Nuskaitymo pabaiga--------------------------
//-----Išvedame puslapių skaičių------------------
?>
<div align="center">Puslapiai:&nbsp; |<a href=index.php>1</a>|<?
//-----Žiūrime kiek faile yra įrašų ir keik iš jų galima sudaryti
//puslapių po 5 įrašus-------------------------------------------

$sk=sizeof($failas);
$kiekis=($sk / 5);
$kiekiss=( $kiekis + 1 );
$pusl=2;
    while ($pusl < $kiekiss) {
    echo "<a href=\"index.php?psl=$pusl\">$pusl</a>|";
    $pusl++;
}
?>
</div>
	</td>
</tr>
<tr>
	<td colspan="2" align="center">
<img src="smile/1.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;:)") style=cursor:pointer;border:0 />
<img src="smile/2.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;:D") style=cursor:pointer;border:0 />
<img src="smile/3.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;:P") style=cursor:pointer;border:0 />
<img src="smile/4.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;8)") style=cursor:pointer;border:0 />
<img src="smile/5.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;:/") style=cursor:pointer;border:0 />
	</td>
</tr>
<tr>
	<td colspan="2" align="center">
	<form action=" funkcija.php " method="post" name="f1">
	<input type="text" value="Vardas" name="vardas" maxlength="20"><br>
	<input type="text" value="Žinutė" name="zinute" maxlength="100"><br>
	<input type="submit" value="Siųsti"><input type="reset" value="Valyti">
	</form>
	</td>
</tr>
<tr>
	<td><div align="center"><a href="?psl=trinimas" title="Viska ištrinti?">Trinti komentarus</a><br><a href="http://finepix.psl.lt" target="_blank" title="Autorius: neuro (SinSoul) / neuro@takas.lt">Autorius</a>
<?php
// komentaru trinimo puslapis
if ($psl == "trinimas") {
	// prisijungimas
	if ($_POST['pass'] != $slaptazodis) {
		print'<hr>
		<form method="POST" action="">
		<input type="password" name="pass" size="14"><br/>
		<input type="submit" value="Jungtis">
		</form>';
	}
	else {
		//---------------visu komentaru trynimas---------------------------------
    	$failas = fopen("zinutes.txt","w");
    	fwrite($failas, "");
    	fclose($failas);
		echo '<script>window.location="?psl=1"</script>';
		//-----------------------------------------------------------------------
	}
}
?>
</div></td>
</tr>
</table>
</body>
</html> 
Mano svetaine yra suskaldyta dalimis. Visos dalys isskyrus nauja shoutbox'a yra parasytos html programavimo kalba, o shoutbox'as - php.

As manau, kad gali problema buti del to, kad html nesutaria su php. Taigi kaip man ta uzrasa panaikinti :?:
Paskutinį kartą redagavo ^Paulius^ 2006 12 16 10:00, redaguota 1 kartą(us).

rand
nuolatinis dalyvis
nuolatinis dalyvis
Pranešimai: 28
Užsiregistravo: 2006 08 13 18:06

#64 Standartinė rand » 2006 12 15 22:29

Problema turetu but del to kad kai nera pasiusta uzklausa $_GET['psl'], tai uzsetint neegzistuojanti kintamaji nelabai jam iseina :)

is pradziu gal pamegink uzdet

Kodas: Pasirinkti visus

$psl = "";
$psl = $_GET['psl'];
Jei bus gerai tai gerai, jei ne tai tikrink ar pasiusta get uzklausa ir tik tada setink ant $psl viska

Kodas: Pasirinkti visus

if($_GET['psl']) $psl = $_GET['psl'];
gal.. :roll:

Vartotojo avataras
^Paulius^
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 718
Užsiregistravo: 2006 10 02 13:52
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

#65 Standartinė ^Paulius^ » 2006 12 16 07:44

Cia kur ta koda reikia vesti? :oops: Itariu kazkur netoli cia:

Kodas: Pasirinkti visus

 <td colspan=2 rowspan=5><iframe src="shoutbox.php" frameborder="0" width="130" height="134" name="shoutbox"></iframe> </td> 
Kai pabandziau ivest, tai dar vienas uzrasiukas prisidejo. :lol:

rand
nuolatinis dalyvis
nuolatinis dalyvis
Pranešimai: 28
Užsiregistravo: 2006 08 13 18:06

#66 Standartinė rand » 2006 12 16 09:15

pries 34 eilute...

...

Vartotojo avataras
^Paulius^
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 718
Užsiregistravo: 2006 10 02 13:52
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

#67 Standartinė ^Paulius^ » 2006 12 16 10:14

Ka nors keiciant tu uzrasu vis daugeja, o ne mazeja. Pabandziau taip:

Kodas: Pasirinkti visus

 <?php
$psl = ""; 
$psl = $_GET['psl'];
//------Rašome pagrindinį duomenų nuskaitymo skriptą----
//Failas bus skaitomas ir atvaizduojama 5 įrašai viename lape 
Bandziau taip:

Kodas: Pasirinkti visus

 <?php
$psl = $_GET['psl'];
$psl = ""; 
$psl = $_GET['psl'];
//------Rašome pagrindinį duomenų nuskaitymo skriptą----
//Failas bus skaitomas ir atvaizduojama 5 įrašai viename lape 
Ir taip:

Kodas: Pasirinkti visus

 <?php
$psl = ""; 
$psl = $_GET['psl'];
$psl = $_GET['psl'];
//------Rašome pagrindinį duomenų nuskaitymo skriptą----
//Failas bus skaitomas ir atvaizduojama 5 įrašai viename lape 
Bet nieko neiseina. Jeigu kas keiciasi, tai tik i blogaja puse. :(

rand
nuolatinis dalyvis
nuolatinis dalyvis
Pranešimai: 28
Užsiregistravo: 2006 08 13 18:06

#68 Standartinė rand » 2006 12 16 10:27

ne nu.... to pacio gal nereik kartot keleta kartu kaip manai ?

pamegink su

Kodas: Pasirinkti visus

if($_GET['psl']) $psl = $_GET['psl'];
ir iterpk vietoj tu jau parasytu :)

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#69 Standartinė brain5ide » 2006 12 16 10:32

Ar tu bent supranti, kad du kartus tam pačiam kintamąjam priskiri tą pačią reikšmę?

Kodas: Pasirinkti visus

<?php
// Slaptazodis norint istrint komentarus
$slaptazodis = "pass";
// title užrašas
$title = "Shoutbox 1.0 beta by neuro";
// lentelės ilgis
$ilgis = "150";

// žinučių failas
$failas = file("zinutes.txt");
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
   <title><? print $title ?></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1257">
<meta http-equiv="Content-Language" content="lt">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<script type="text/javascript">
function addsmiley(code)
{
var pretext = document.f1.zinute.value;
              this.code = code;
              document.f1.zinute.value = pretext + code;
}
</script>
</head>
<body>
<table cellspacing="2" cellpadding="2" border="0" width="<? print $ilgis ?>">
<tr>
   <td colspan="2">
<?php
if(isset($_GET['psl']))
  $psl = $_GET['psl'];
else
  $psl = "";
//------Rašome pagrindinį duomenų nuskaitymo skriptą----
//Failas bus skaitomas ir atvaizduojama 5 įrašai viename lape
if ($psl == "") { $sk=sizeof($failas);
        $riba=0;
        while ($sk > 0 && $riba < 5) {
               $sk=$sk-1;
               $mas=explode("|", $failas[$sk]);
                      echo("<li><b>$mas[0]</b> / <b>$mas[2]</b></li>
   <li>$mas[1]</li><hr>");
                      $riba++;
        }
   }
//--------Pagrindinio nuskaitymo ciklo pabaiga------

//-------Rašome ciklą kuriuo nuskaitysime jei yra jau daugiau nei
//5 įrašai dokumente, t.y. sekantys puslapiai (1,2,3 ir t.t.)----
if ($psl > 0) {
        $sk=sizeof($failas);
        $riba=( ( $psl * 5 ) - 4 );
        $uzka=((($psl+1)*5)-4);
        $ska=($sk - (($psl - 1) * 5));
        $sk=$ska;
        while ($riba < $uzka) {
              $sk=$sk-1;
              $mas=explode("|", $failas[$sk]);
                       echo("<li><b>$mas[0]</b> / <b>$mas[2]</b></li>
   <li>$mas[1]</li><hr>");
                       $riba++;
         }
    }
//----Nuskaitymo pabaiga--------------------------
//-----Išvedame puslapių skaičių------------------
?>
<div align="center">Puslapiai:&nbsp; |<a href=index.php>1</a>|<?
//-----Žiūrime kiek faile yra įrašų ir keik iš jų galima sudaryti
//puslapių po 5 įrašus-------------------------------------------

$sk=sizeof($failas);
$kiekis=($sk / 5);
$kiekiss=( $kiekis + 1 );
$pusl=2;
    while ($pusl < $kiekiss) {
    echo "<a href=\"index.php?psl=$pusl\">$pusl</a>|";
    $pusl++;
}
?>
</div>
   </td>
</tr>
<tr>
   <td colspan="2" align="center">
<img src="smile/1.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;:)") style=cursor:pointer;border:0 />
<img src="smile/2.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;:D") style=cursor:pointer;border:0 />
<img src="smile/3.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;:P") style=cursor:pointer;border:0 />
<img src="smile/4.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;8)") style=cursor:pointer;border:0 />
<img src="smile/5.gif" alt="" width="20" height="20" onClick=addsmiley("&nbsp;:/") style=cursor:pointer;border:0 />
   </td>
</tr>
<tr>
   <td colspan="2" align="center">
   <form action=" funkcija.php " method="post" name="f1">
   <input type="text" value="Vardas" name="vardas" maxlength="20"><br>
   <input type="text" value="Žinutė" name="zinute" maxlength="100"><br>
   <input type="submit" value="Siųsti"><input type="reset" value="Valyti">
   </form>
   </td>
</tr>
<tr>
   <td><div align="center"><a href="?psl=trinimas" title="Viska ištrinti?">Trinti komentarus</a><br><a href="http://finepix.psl.lt" target="_blank" title="Autorius: neuro (SinSoul) / neuro@takas.lt">Autorius</a>
<?php
// komentaru trinimo puslapis
if ($psl == "trinimas") {
   // prisijungimas
   if ($_POST['pass'] != $slaptazodis) {
      print'<hr>
      <form method="POST" action="">
      <input type="password" name="pass" size="14"><br/>
      <input type="submit" value="Jungtis">
      </form>';
   }
   else {
      //---------------visu komentaru trynimas---------------------------------
       $failas = fopen("zinutes.txt","w");
       fwrite($failas, "");
       fclose($failas);
      echo '<script>window.location="?psl=1"</script>';
      //-----------------------------------------------------------------------
   }
}
?>
</div></td>
</tr>
</table>
</body>
</html> 
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
^Paulius^
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 718
Užsiregistravo: 2006 10 02 13:52
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

#70 Standartinė ^Paulius^ » 2006 12 16 10:48

Brain5ide, aciu. :D

Vartotojo avataras
Deaf
nuolatinis dalyvis
nuolatinis dalyvis
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 2007 01 04 17:31

#71 Standartinė Deaf » 2007 01 16 00:19

Noriu suzinoti kokia knyga pirkti jei nori ismokti pogramuoti c++ (Knygos pavadinimas autorius, seip apie c++ beveik nieko neismanau, taigi knyga turetu buti suprantama ir pradedanciajam) atčiū uz ats
WHGP

Vartotojo avataras
^Paulius^
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 718
Užsiregistravo: 2006 10 02 13:52
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

#72 Standartinė ^Paulius^ » 2007 01 16 08:50

Deaf rašė:Noriu suzinoti kokia knyga pirkti jei nori ismokti pogramuoti c++ (Knygos pavadinimas autorius, seip apie c++ beveik nieko neismanau, taigi knyga turetu buti suprantama ir pradedanciajam) atčiū uz ats
Siaip as irgi mokausi programuoti C++. Turiu tris knygas. Visos trys skirtingo sunkumo. Yra viena kaip tik naujokams. Dabar esu ne prie savo kompo ir tikslaus pavadinimo pasakyti negaliu. Galesiu atsiusti ar pavadinima pasakyti. :)

Vartotojo avataras
oxigen
mega dalyvis
mega dalyvis
Pranešimai: 803
Užsiregistravo: 2006 03 21 15:48
Miestas: Klaipėda
Susisiekti:

#73 Standartinė oxigen » 2007 01 16 18:02

^Paulius^ rašė:
Deaf rašė:Noriu suzinoti kokia knyga pirkti jei nori ismokti pogramuoti c++ (Knygos pavadinimas autorius, seip apie c++ beveik nieko neismanau, taigi knyga turetu buti suprantama ir pradedanciajam) atčiū uz ats
Siaip as irgi mokausi programuoti C++. Turiu tris knygas. Visos trys skirtingo sunkumo. Yra viena kaip tik naujokams. Dabar esu ne prie savo kompo ir tikslaus pavadinimo pasakyti negaliu. Galesiu atsiusti ar pavadinima pasakyti. :)
Būtų malonu kad pasakytum tiksliu knygų pavadinimus, jos normalios (ta prasme popierinės ?) :) ir kokiame knygyne radai jeigu popierinės :)
Mokausi ir noriu išmokti
-
Veni, vidi, vici
Multa paucis
Errare humanum est
Divide et impera!

Vartotojo avataras
^Paulius^
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 718
Užsiregistravo: 2006 10 02 13:52
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

#74 Standartinė ^Paulius^ » 2007 01 16 18:07

eBooks. O pavadinimai tokie: C++7, C++_praktšikumas_I_dalis, Mokomes_dirbti_su_C++.

Vartotojo avataras
oxigen
mega dalyvis
mega dalyvis
Pranešimai: 803
Užsiregistravo: 2006 03 21 15:48
Miestas: Klaipėda
Susisiekti:

#75 Standartinė oxigen » 2007 01 16 18:09

^Paulius^ rašė:eBooks. O pavadinimai tokie: C++7, C++_praktšikumas_I_dalis, Mokomes_dirbti_su_C++.
Ebooks tai visus šituos jau seniai turiu, bet man kažkaip reikia tokių normalių, ir nė viename knygyne nerandu arba rusiškos arba išvis 100 psl maximum
Mokausi ir noriu išmokti
-
Veni, vidi, vici
Multa paucis
Errare humanum est
Divide et impera!

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias(ių)