Skubiai Helpo C++ Bulder

Skelbti atsakymą
Žinutė
Autorius
Vartotojo avataras
Ozas2004
nuolatinis dalyvis
nuolatinis dalyvis
Pranešimai: 24
Užsiregistravo: 2005 05 03 15:33
Miestas: Kaskur Lietuvoje

Skubiai Helpo C++ Bulder

#1 Standartinė Ozas2004 » 2005 10 16 16:52

Gal galit kas padet yra tokia uzduotis:
Duotas sveiku skaiciu masyvas F(m x n). Rasti kiekvienos eilutes elementa ir ji pasalinti. Atspausdinti pradini ir pakeista masyva.

Gal galit paaiskint, o dar geriau parasyt kaip daryt :?:
Labai prasau :( padekit

Vartotojo avataras
YouR_EneMy
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2005 10 16 17:02
Miestas: Siauliai

#2 Standartinė YouR_EneMy » 2005 10 18 09:52

Tai bukit zmones padekit cia mano prasymas yra tik bratkio nicku man labai skubiai reikia :cry: HELP :cry: HELP
If You Walue Your Life Dont Mess With Me :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lioniax
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 596
Užsiregistravo: 2005 09 21 13:25

#3 Standartinė Lioniax » 2005 10 18 15:00

masyvas dinaminis ar statinis? O ivedima pasidaryt moki?
Ozas2004 rašė:... Rasti kiekvienos eilutes elementa ir ji pasalinti...
Pagal koki pozymi tau reikia salinti elementa?

Vartotojo avataras
YouR_EneMy
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2005 10 16 17:02
Miestas: Siauliai

#4 Standartinė YouR_EneMy » 2005 10 18 18:26

masyva paciam reikia pasirinkt koks geriau, o salinti reikia kiekvienos eilutes maziausia elementa. O del ivedimo tai kaip ir nelabai moku
If You Walue Your Life Dont Mess With Me :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
YouR_EneMy
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2005 10 16 17:02
Miestas: Siauliai

#5 Standartinė YouR_EneMy » 2005 10 19 19:47

as padariau ta programa vienmaciam masyve. Jinai veikia bet neiseina parasyt to veiksmo kur reikia is kiekvienos eilutes pasalinti maziausia elementa. Tai gal galit pagelbet prasyt ta veiksma salinimo arba bent duot pvz kaip rasyt. Jai galima kuo greiciau.

Buciau Dekingas
If You Walue Your Life Dont Mess With Me :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lioniax
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 596
Užsiregistravo: 2005 09 21 13:25

#6 Standartinė Lioniax » 2005 10 22 13:43

Uz tave darbu nepadarysiu, bet duosiu pavyzdziu:

a) didziausio elemento vietos (stulpelio indekso) radimas i-oje sveikuju skaiciu matricos (cia matrica - dvimatis masyvas) F(m x n) eiluteje:

Kodas: Pasirinkti visus

int EilutesMaxIndexas(int i)
{
 int nrj = 0; // maksimumo vieta eiluteje
 for(int j = 1; j < n; j++)
    if(A[i][j] > A[i][nrj]) nrj = j;
 return nrj;
}
b) is i-osios matricos F(m x n) eilutes salinamas su stulpelio indeksu k:

Kodas: Pasirinkti visus

void EilutesElemSalinimas(int i, int k)
{
 for(int j = k; j < n-1; j++)
    A[i][j+1] = A[i][j];
}
ir dar, masyvo stulpeliu skiaciu mazink tik data, kai is kiekvienos masyvo eilutes pasalinsi po viena skaiciu!!!

c) sveikuju skaiciu dvimacio masyvo (matricos) F(m x n) ivedimas is tekstinio failo:

Kodas: Pasirinkti visus

void Ivesti()
{
 ifstream fd("duomenys.txt");
 for(int i = 0; i < m; i++)
    for(int j = 0; j < n; j++)
       fd >> A[i][j];
 fd.close();}
}
noredamas naudot srautus ifstream ivedimui ir ofstream spausdinimui turi includint pora biblioteku:

Kodas: Pasirinkti visus

#include <fstream>
#include <iomanip>
using namespace std;
Paskutinį kartą redagavo Lioniax 2005 11 10 11:53, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
YouR_EneMy
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2005 10 16 17:02
Miestas: Siauliai

#7 Standartinė YouR_EneMy » 2005 10 22 20:10

Oi labai dekingas :D Aciu labai tikrai padejai, kad daugiau okiu geru zmoniu tai ir gyvent LT butu gerai :D

ACIU!!!
If You Walue Your Life Dont Mess With Me :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
YouR_EneMy
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2005 10 16 17:02
Miestas: Siauliai

#8 Standartinė YouR_EneMy » 2005 10 25 15:29

Tai va dabar turiu tokia uzduoti tik si karta prasau pakonsultuot ar duot kokiu pavyzdziu sita uzduotis yra is Skaitmeniniu ir Simboliniu duomenu.

UZDUTIS:
Sakoma, kad skaiciai, gauti pagal formule x pakelta kvadratu + x + 17, kai 0 maziau arba lygu x maziau arba lygu 15, yra pirminiai. Parasyti programa, kuri patikrintu, ar sis teiginys teisingas intervalo [1,10000] skaiciams.

Neprasau parasyti programos man tereikia kad pakonsultuotumet kaip ja daryt ar duot kokiu pavyzdziu.

Is karto LABAI ACIU uz pagalba :D
If You Walue Your Life Dont Mess With Me :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lioniax
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 596
Užsiregistravo: 2005 09 21 13:25

#9 Standartinė Lioniax » 2005 10 25 16:31

Hmm... Visu pirma, cia ne formule. Tai yra tam tikra funkcija. Kaip supratau, tai tavo salyga atrodytu sitaip:

_______________________________________________________________________________
y = x*x + x + 17, kai 0 <= x <= 15, gaunami skaiciai - pirminiai.
patikrinti teigini ar visi gaunami skaiciai intervalui [1; 10000] - pirminiai
_______________________________________________________________________________

Visu pirma, kas yra pirminis skaicius? Tai naturalus skaicius, kuris dalijasi tik is saves ir is vieneto. Nulis pirminiu skaiciu aibei nepriklauso.
Uzdavinio sprendimo algoritmas labai paprastas. Tau reikia padaryti cikla, kuris pereitu per visus duoto intervalo skaicius ir tikrintu ar pagal duotaja funkcija gautas skaicius pirminis. Jei gaunamas nors vienas skaicius, nepriklausantis pirminiu skaiciu aibei - ciklas nutraukiamas ir pranesama, kad pagal duotaja formule nevisi gaunami skaiciai priklauso pirminiu skaiciu aibei, t.y. teiginys neteisingas. Tikrinima pasistenk sugalvot pats... tikrai nesudetinga...

Papildymas: vienetas pirminiu skaiciu aibei taip pat nepriklauso. Is to seka, kad maziausias pirminis skaiciu yra dvejetas.
Paskutinį kartą redagavo Lioniax 2005 10 26 14:49, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
YouR_EneMy
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2005 10 16 17:02
Miestas: Siauliai

#10 Standartinė YouR_EneMy » 2005 10 26 14:32

Salyga tokia. Gerai dabr biski aiskiau pasidare su ta uzduotim. Pirma kai skaiciau tai net nesupratau ko praso. :lol:
If You Walue Your Life Dont Mess With Me :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
YouR_EneMy
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2005 10 16 17:02
Miestas: Siauliai

#11 Standartinė YouR_EneMy » 2005 12 13 20:36

Yra uzduotis:

Tekstiniame faile yra fakulteto studentu sesijos rezultatai. Duomenys apie kiekviena studenta irasyti atskiroje eiluteje, kuri susideda is: studento kodo, pavardes ir vardo, kurso, grupes sifro ir sesijos pazymiu (ju yra septyni). Pries kiekviena pazymi rasomas kreditu kiekis. Jis gali buti 2, 4 arba 6. Sudaryti programa, kuri skaiciuotu programos vartotojo nurodytos grupes studentu pazangumo svertinius vidurkius ir pagal juos paskirstytu stipendijas pazangiems studentams. Stipendijos yra tokiu rusiu: 50 Lt., kai vidurkis mazesnis uz nurodyta, 150 Lt., kai vidurkis didesnis uz nurodyta, ir 200 Lt., kai vidurkis didesnis uz 9,5. Jei stipendija neskiriama, ai nurodoma priezastis. Visi skaiciavimai rezultatai turi buti rodomi programos lange ir isimenami atskirame tekstiniame faile.

Kaip apskaiciuot kokia cia formule ar kas turi buti naudojama ???
Padekit jei galit kuo greiciau ;)
If You Walue Your Life Dont Mess With Me :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lioniax
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 596
Užsiregistravo: 2005 09 21 13:25

#12 Standartinė Lioniax » 2005 12 13 21:28

As suprantu, kad reikia skaiciuot sesijos pazymiu vidurki, atsizvelgiant i dalyko svertini koeficienta, t.y. kreditu skaiciu.
Pvz.
84566 Jonaitis Jonas 2 IF-5/10 2 10 4 8 4 8 4 8 2 7 2 8 2 8
Jonaicio vidurkis bus: (2*10+4*8+4*8+4*8+2*7+2*8+2*8 ) /(2+4+4+4+2+2+2) = 8.1
(2+4+4+4+2+2+2) - bendras visu dalyku kreditu skaicius.
Gauta vidurki lygini su programos vartotojo nurodytu: Jei mazesnis, skiriama 50 Lt stipedija, jei didesnis - 150 Lt stipendija, o jei didesnis uz 9.5 - skiriama 200 Lt stipendija.

Vartotojo avataras
YouR_EneMy
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2005 10 16 17:02
Miestas: Siauliai

#13 Standartinė YouR_EneMy » 2005 12 14 20:39

Taip sakai bet as vistiek nisuprantu kaip ta pati sprendima daryt kad apskaiciuotu vidurki
If You Walue Your Life Dont Mess With Me :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lioniax
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 596
Užsiregistravo: 2005 09 21 13:25

#14 Standartinė Lioniax » 2005 12 14 20:59

Kai ivedineji duomenis, kur juos issaugai: masyve ar sarase? Jei sarase tai kokiam?

Vartotojo avataras
YouR_EneMy
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 85
Užsiregistravo: 2005 10 16 17:02
Miestas: Siauliai

#15 Standartinė YouR_EneMy » 2005 12 16 20:08

tai apskaiciuota reikia parodyti kaip supratau masyve o paskui ta rezultata reikia issaugoti faile nu faile tai issaugot moku :)
If You Walue Your Life Dont Mess With Me :D
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias(ių)