Del routerio Linuxui

Diskusijos apie operacines sistemas, tvarkykles ir programas
Skelbti atsakymą
Žinutė
Autorius
Vilyzzz
Del routerio Linuxui

#1 Standartinė Vilyzzz » 2003 12 01 10:24

Sweiki. Man reikia susikonfiguruot routery (aishku po Linuxu). tik deja nzn nuo ko pradet (dvi plokshtes tinklo jau sudejau). Kokie pgr zhingsniai turetu but kuriant routery (DSL internetui, beje), kad galechiau ishkotis reikiamos infos, Papr howto-router buwo truputy per sudetingas. Ash naudoju Mandrake9 bet gal kas pasiulytu kita distra (jei reikia aishq). Ir seip gal kas ka pasakys del routeriu.. Asiu

LinuxRulez

#2 Standartinė LinuxRulez » 2003 12 01 10:25

na, siaip routerui patarciau naudot ne tokia 'user-friendly' distra, o tokia kuri butent tam pritaikyta(i.e. slackware, BSD,...), bet jei patirties dar nelabai turi, tai tix ir sita...

1) nzn kaip po mandrake vadinas (atrodo drakconf), bet SuSE turi toki dalykiuka kaip YaST, is ten wiska gali ir pakeist.... tu kogero skaitei howto, kur wiskas aprasyta shell'ui... - jei tik pradedantysis, tai geriaw daryk is po GUI... o cia jau zaprasta
2) pakurus tinklo plokstes reikia leisti 1 is 2:
a) NAT'inima (iptables)- widinio tinklo IP yra nematomi pasauliui, ir pervertinejami i tavo serverio (router'io) isorini IP (saugu)
b) FORWARD'inima (kernel-iptables) widinio tinklo kaip ir nera.... wisi IP realus, ir matomi pasauliui (lengviu naudotis internetinemis priemonemis, kurioms reikia pasiekti komkretu tavo kompo porta - saugumo trukumas)

jei renkiesi a), tai tex skaityti man'uala apie iptables (iproute.org)
nu pvz: iptables -A POSTROUTING -t nat -j MASQUERADA, arba iptables -A POSTROUTING -t nat -j NAT --to-source <tavo isorinis IP>
jei b), gali reiket perkompilint kerneli, kad bridzing'o support'as....

2) daug info rasi www.tldp.org

Elvinas

#3 Standartinė Elvinas » 2003 12 01 10:25

NAT'inimą gali aktyvuoti su drakconf.

Tada pasileisk mano minimą skriptą ir išsisaugok Firewall'o nuostatas su Mandrake priemonėmis (nebepamenu)
http://www.kompiuterija.lt/cgi-bin/komp ... ?tid=27528

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias(ių)