Rodykles C kalboje

Žinutė
Autorius
Vartotojo avataras
Dreigons
rašytojas profesionalas
rašytojas profesionalas
Pranešimai: 364
Užsiregistravo: 2006 01 18 13:11
Miestas: Kursenai

#16 Standartinė Dreigons » 2006 08 02 23:09

Bet ten ta knyga parase kazkoks Antanas Vidziunas :lol:

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#17 Standartinė brain5ide » 2006 08 02 23:14

Velnias, ne ant to varom. Nors jie panašaus lygio yra abu :)
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
GODhack
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 4469
Užsiregistravo: 2005 03 18 21:13
Susisiekti:

#18 Standartinė GODhack » 2006 08 03 00:29

DW pafleiminam KTU(Blonskis) vs VDU(Vidziunas) :)
Nepatikti blogiems - girtinas dalykas. SENEKA
__________________________________________
progenic.com
library.2ya.com
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Dreigons
rašytojas profesionalas
rašytojas profesionalas
Pranešimai: 364
Užsiregistravo: 2006 01 18 13:11
Miestas: Kursenai

#19 Standartinė Dreigons » 2006 08 03 09:38

Ka cia fleimint ir taip viskas aisq :lol:

Vartotojo avataras
Dreigons
rašytojas profesionalas
rašytojas profesionalas
Pranešimai: 364
Užsiregistravo: 2006 01 18 13:11
Miestas: Kursenai

#20 Standartinė Dreigons » 2006 08 04 12:41

Gak yra kokia programa/kompiliatorius kuris rodytu programos vygdymo tvarka? C++ kalboje zinoma. Nu pvz kompiliuoju kokia programa ir man ji rodo kaip ja kompiliuoja steb by steb.

Vartotojo avataras
Lioniax
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 596
Užsiregistravo: 2005 09 21 13:25

#21 Standartinė Lioniax » 2006 08 04 18:43

brain5ide rašė:Lionax, pala, ar tu tik ne KTU studijuoji? Gal kaip tik Blonskis ir dėsto? :D

P.S. Gal ir klystu.
Neklysti, deste jis man kai buvau pirmam kurse... kaip tik pas ji laboratorinius reikejo gintis... :?
Mūsų darbas tamsoje -
Mes darome tai, ką mokam,
Atiduodame tai, ką mokam,
Mūsų darbas - tamsoje.
Abejonės virto aistra,
Aistra gi - ištirpo laisvėje.
Visa kita - menas
Išlikt savim beprotybėje.

Vartotojo avataras
Dreigons
rašytojas profesionalas
rašytojas profesionalas
Pranešimai: 364
Užsiregistravo: 2006 01 18 13:11
Miestas: Kursenai

#22 Standartinė Dreigons » 2006 08 07 16:40

Gal kas galetu paaiskint placiau apie dvimacius masyvus? Nu pvz ka daro typedef komanda? As zinau ten kazka atskiria, bet ka? ir kodel?

Vartotojo avataras
GODhack
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 4469
Užsiregistravo: 2005 03 18 21:13
Susisiekti:

#23 Standartinė GODhack » 2006 08 07 18:47

Lb tingiu rasyt va cia angliskai bet labai gerai paaiskinta ta typedef:
http://publications.gbdirect.co.uk/c_bo ... pedef.html
Nepatikti blogiems - girtinas dalykas. SENEKA
__________________________________________
progenic.com
library.2ya.com
Paveikslėlis

undevised
nuolatinis dalyvis
nuolatinis dalyvis
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2006 08 31 13:53

#24 Standartinė undevised » 2006 11 27 00:06

typedef a 1000
reiskias, kad visados a bus lygus 1000, cia konstantos apibrezimas.
Priesingas define yra extern kintamasis reiskiantis, kad visur jis kis.
Dvimatis masyvas yra dvimatis masyvas:D, pats suprantu, bet nezinau kaip paaiskinti, jis uzrasomas: a[] [] .
Press any key to continue or any other key to exit.

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#25 Standartinė brain5ide » 2006 11 27 14:28

Tiksliau sakant typedef sukuria kaip ir duomenų tipą.

Kodas: Pasirinkti visus

typedef int ilgis;
Taigi po šitos eilutės bus galima kurti kintamuosius šitaip:

Kodas: Pasirinkti visus

ilgis a, b, c;
Atrodo nė velnio nereikalingas daiktas, tačiau kuomet daug dirbi su struktūromis arba rašai kokią nors biblioteką, savų duomenų tipų sukūrimas labai praverčia.
Define visiškai nesukuria kintamųjų. Tai labiau konstantos. Jos neturi duomenų tipo.

Kodas: Pasirinkti visus

#define PY 3,14
Po šitokio apibrėžimo, kompiliatorius prieš programos kompiliavimą pereis per visą kodą ir visur PY pakeis į 3,14. Čia tiesiog teksto replacinimas prieš kompiliavimą. Dėl to ir vadinasi simbolinėmis konstantomis.

extern leidžia funkcijos viduje sukurti išorinį kintamąjį(tarytum jis būtų sukurtas ne kokios nors funkcijos viduje, o tiesiog be funkcijos). Išorinius kintamuosius gali pasiekti visos programos funkcijos.

Dvimatį masyvą būtų galima įvardinti, kaip lentelę.

Kodas: Pasirinkti visus

int buf[10][20];
Taigi dabar turėsime 200 int tipo kintamųjų masyvą(10 * 20). Kiekvieną masyvo elementą galima pasiekti tik nurodant abi reikšmes(išimtis yra nulinis elementas, nes rodyklė į patį masyvą nukreipia į jo nulinį elementą). Įsivaizduokime, kad mūsų sukurtas stulpelis yra paprasčiausia lentelė su 10 eilučių ir 20 stulpelių. Taigi, norėdami pasiekti 5 eilutės 6 stulpelį mes rašysime taip:

Kodas: Pasirinkti visus

buf[4][5];
Kodėl 4 ir 5, o ne 5 ir 6? Ogi todėl, kad C kalboje numeravimas pradedamas nuo 0, o ne nuo 1, kaip kai kuriose kitose programavimo kalbose.

Manau bent šiek tiek apšviečiau. O šiaip tai, patarčiau mokytis anglų kalbą ir skaityti angliškus vadovėlius apie programavimą, nes lietuviško tikrai neesu matęs nieko doro(kad būtų žmoniškai paaiškinta).
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
koksas
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 73
Užsiregistravo: 2006 09 06 16:23

#26 Standartinė koksas » 2007 02 04 12:26

Joa as ir ta knyga nusiprikau "C++ ir C++ builder pradmenys" gryzty namo paskaitau pradzia ten parashyta kad parangta pagal "Vytauto Didziojo" studentu programa ar kazkas tokio, labai sunku ten ka suprast geriau butu tokia kaip PHP4 8)

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#27 Standartinė brain5ide » 2007 02 04 16:06

PHP pati kalba yra lengviau suprantama ir lengviau ismokstama.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
koksas
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 73
Užsiregistravo: 2006 09 06 16:23

#28 Standartinė koksas » 2007 02 04 16:14

brain5ide rašė:PHP pati kalba yra lengviau suprantama ir lengviau ismokstama.
Jo kaip pastebejau c++ pagrysta matematika...
Moteris, tai bejegis sutverimas nuo kurio pasprukt neimanoma...

Vartotojo avataras
oxigen
mega dalyvis
mega dalyvis
Pranešimai: 803
Užsiregistravo: 2006 03 21 15:48
Miestas: Klaipėda
Susisiekti:

#29 Standartinė oxigen » 2007 02 04 16:16

koksas rašė:Joa as ir ta knyga nusiprikau "C++ ir C++ builder pradmenys" gryzty namo paskaitau pradzia ten parashyta kad parangta pagal "Vytauto Didziojo" studentu programa ar kazkas tokio, labai sunku ten ka suprast geriau butu tokia kaip PHP4 8)
Ta tai tirkai snuki ypač dar kai ten viską daro su 5,2 Borland Builder o pas mane 6 ir neina surpasti akip ten kompiliuoti nes per 6 susikompilioja bet tas form langas atsidaręs tuščias ir tiek... :roll:
Mokausi ir noriu išmokti
-
Veni, vidi, vici
Multa paucis
Errare humanum est
Divide et impera!

Vartotojo avataras
koksas
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 73
Užsiregistravo: 2006 09 06 16:23

#30 Standartinė koksas » 2007 02 04 16:24

oxigen rašė:
koksas rašė:Joa as ir ta knyga nusiprikau "C++ ir C++ builder pradmenys" gryzty namo paskaitau pradzia ten parashyta kad parangta pagal "Vytauto Didziojo" studentu programa ar kazkas tokio, labai sunku ten ka suprast geriau butu tokia kaip PHP4 8)
Ta tai tirkai snuki ypač dar kai ten viską daro su 5,2 Borland Builder o pas mane 6 ir neina surpasti akip ten kompiliuoti nes per 6 susikompilioja bet tas form langas atsidaręs tuščias ir tiek... :roll:
Zodziu knyga skirta studentams :D
idomu tas kas ja parashe bent supranta kas jis ten pats parashe :D
Moteris, tai bejegis sutverimas nuo kurio pasprukt neimanoma...

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias(ių)