C++

Žinutė
Autorius
.:minde:.
naujokas
naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 2003 08 28 18:38
Miestas: Raseiniai

C++

#1 Standartinė .:minde:. » 2003 12 11 15:02

ei gal kas zinot kaip padaryt waypointus ir kaip jie turetu veikt c++ kalboje???

Emilis
naujokas
naujokas
Pranešimai: 14
Užsiregistravo: 2003 12 23 13:13
Miestas: Kaimas

#2 Standartinė Emilis » 2004 01 13 08:19

Galit istrint, jau nebereikia.


gal kas gali padet su C++? reikai padaryt nedidele uzduoti Dos variantu su stringu.

Dabar tiksliai uzduoties nepamenu, bet kazkas tokio: isrikti is eilutes vidurio zodzius su vidurio raidem (nu ar kazkas panasaus)
Paskutinį kartą redagavo Emilis 2004 05 12 14:45, redaguota 1 kartą(us).
HelBreath - * geimas, tik gaila, kad p2p ( be to, mano magui - banas :( )

Vartotojo avataras
Secret agent
FBI special agent
Pranešimai: 261
Užsiregistravo: 2004 04 14 18:57
Miestas: FBI nuovada

#3 Standartinė Secret agent » 2004 05 06 21:30

tai tu normaliau aprasyk gerai?
We are looking for you an alien... we'll find you... And kill...

Klizmionka
naujokas
naujokas
Pranešimai: 19
Užsiregistravo: 2006 02 10 10:51
Miestas: WLN

#4 Standartinė Klizmionka » 2006 02 21 11:39

padeti galim, bet tik tiksliau aprasyk, atai su tavo aprastyta uzduotim nieko skanaus nepagaminsi *52*

Vartotojo avataras
ZED
mega dalyvis
mega dalyvis
Pranešimai: 886
Užsiregistravo: 2005 07 08 20:23
Miestas: Kazkur anapus

#5 Standartinė ZED » 2006 02 21 12:05

manyciau jau tiksliau nebeparasys :), ta tema buvo jau lb senai
Paveikslėlis
Paveikslėlis

as bandau nuhakint savo my computer.. bet jis vistiek nerodo man daugiau hardu ir daugiau vietos;/

P.S. (Atsirado daugiau vietos :) )

Klizmionka
naujokas
naujokas
Pranešimai: 19
Užsiregistravo: 2006 02 10 10:51
Miestas: WLN

#6 Standartinė Klizmionka » 2006 02 22 11:15

o as manau tiksliau galima parasyti, be be be *158* tarkim... ai, tingiu *177*

Vartotojo avataras
XeroXas
jaunasis rašytojas
jaunasis rašytojas
Pranešimai: 56
Užsiregistravo: 2006 02 08 16:05
Miestas: Kaimas
Susisiekti:

#7 Standartinė XeroXas » 2006 02 24 17:10

Tai netongek jai toke ismintinga esi tai rasyk..
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Trolis gumis
Crowbar Master
Pranešimai: 1980
Užsiregistravo: 2003 07 19 14:23

#8 Standartinė Trolis gumis » 2006 03 05 18:16

emm, gal kas gali pasiulyt padoru c++ compiliatoriu.
ma kad namie vartot univero uzduotim daryt.
univere stovi MS visual c++ studio 6, todel kai anksciau turejau Bloodshed Dev-c++ ir namie padarydavau uzduoti, tai paskui labai daug pisalynes budavo kol univere an kito compiliatoriaus pasileidi.

siaip dabar atsisiunciau MS visual c++ express is microsofto puslapio, bet su juo zopa gaunasi kazkodel, nes sudinai kazkaip neprijungia biblioteku, pvz "iostream.h", ar "time.h"

gal kas gali nusviest kaip naudotis tuo microsofto slamstu, kad butu normaliai(o gal ten dar biblioteku papildomai dasisiust reik?/)
arba patarkit, ka galima atsisiust, kad normaliai dirbtu, ir neuzimtu 3 GB.

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#9 Standartinė brain5ide » 2006 03 05 18:20

Siųsk univero dėstytuvus velniop. Jei gcc(Bloodshed IDE) kompiliuoja, tuomet kodas atitinka standartus. Jei MS VC nekompiliuoja - jų problemos.

Edit: jei mokaisi KTU, gali prašyti dėstytuvų kompiliatoriaus. Jie su MS turi pasirašę sutartį, kad KTU studentai visą MS programinę įrangą gali studijų KTU laikotarpiu naudoti nemokamai, bet tik nekomerciniais tikslais.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
Trolis gumis
Crowbar Master
Pranešimai: 1980
Užsiregistravo: 2003 07 19 14:23

#10 Standartinė Trolis gumis » 2006 03 05 22:53

nea, as VGTU esu. nu siaip nelabai didele ci problema, nes as darbe paprogramuot galiu, bet siaip namie noru koky atitikmeny turet.

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#11 Standartinė brain5ide » 2006 03 05 23:16

MSVC Gariunai Edition siųlau tokiu atveju.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
Trolis gumis
Crowbar Master
Pranešimai: 1980
Užsiregistravo: 2003 07 19 14:23

#12 Standartinė Trolis gumis » 2006 03 06 17:29

To dar betruko, as uz softa mokesiu?!?!
nesulauksit!

Vartotojo avataras
Trolis gumis
Crowbar Master
Pranešimai: 1980
Užsiregistravo: 2003 07 19 14:23

#13 Standartinė Trolis gumis » 2006 03 27 14:20

hey noriu iplest uzklausima rimta: kaip su INT funkcija grazint 2 reiksmes(nes return() tik 1 grazina)?

cia man atsiskaitymui reikia tipo padaryt programa su klasem, katra darytu veiksmus su trupmenom. tipo isivedi skaitikli, vardikli, darai veiksmus ir grazini atgal atsakymo skaitikli, vardikli.

pvz: sudaugint 2 trupmenas reik: tai daugini arbeju skaitiklius ir vardiklius.
atsakymo skaitiklis=pirmas skaitiklis*antras skaitiklis;
atsakymo vardiklis=pirmas vardiklis*antras vardiklis;
return(???);

arba kaip galima kitaip grazint? man nereik i ekrana, tik kad tas reiksmes galma butu vartot kituose veiksmuose.
mazu cia su masyvu kokiu reik padaryt s 2 elementu(skaitiklio ir vardiklio) ir paskui return isvest masyva?

arba su rodyklem dar kazkaip gal galima?

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#14 Standartinė brain5ide » 2006 03 27 17:08

butent su rodyklem. Funkcijai, kaip argumentus, reikia perduoti rodykles. Pvz:

Kodas: Pasirinkti visus

void funkcija(int skait, int vard, int *sk, int *vd);
Tada turim 4 kintamuosius(2 argumentai, 2rezultatai):

Kodas: Pasirinkti visus

int skait,vard,sk,vd;
funkcija(skait,vard,&sk,&vd);
Funkcijos viduje rezultatus irasome i sk ir vd. Funkcija baigia darba ir iskvietusioje funkcijoje turime rezultatus.
Jeigu reikia parasyti butent programa, o ne vien tik funkcija, galima naudoti globalius kintamuosius. Isoreje(be jokiu funkciju) apibreziame kintamuosius, kuriuos kiekvienoje juos naudojancioje funkcijoje velgi apibreziame. Pries kiekvieno isorinio kintamojo apibrezima funkcijose reikia rasyti raktini zodi extern.

Kodas: Pasirinkti visus

int a,b,c,d;
funkcija1()
{
extern int a,b; //isoriniai a ir b
int c,d; //vidiniai c ir d
}
Taigi funkcijoje apibrezti vidiniai kintamieji c ir d neturi nieko bendro(isskyrus varda:)) su isoriniais c ir d. Na o vidiniai a ir b yra tas pats, kaip ir isoriniai a ir b.
P.S. Kai kuriais atvejais vidini isoriniu kintamuju apibrezima funkcijose galima praleisti. Taciau jeigu bus sukurti vidiniai kintamieji su tokiais pat vardais, pirmenybe bus teikiama vidiniams. Todel isorinius kintamuosius geriau apibrezti kiekvienoje juos naudojancioje funkcijoje.

Na ne tik problema issprendziau, bet dar is si ta paaiskinau :) Reikia ismokt maziau kalbet/rasyt.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
Trolis gumis
Crowbar Master
Pranešimai: 1980
Užsiregistravo: 2003 07 19 14:23

#15 Standartinė Trolis gumis » 2006 03 27 22:50

labai gerai, dekui.
siaip bandysiu, tik kad dar va nelabai aisku toks dalykas:
va mano funkcija atrodo mazdaug taip

Kodas: Pasirinkti visus

#include <iostream.h>
class beta;  
class alfa
{
	int x,y;
	public:
		void nuskaitymas()
		{
			cout<<"x=";//pirmos funkcijos skaitiklis, vardiklis.
			cin>>x;
			cout<<"y=";
			cin>>y;
		}
    alfa(int a,int b) : x(a),y(b){} //konstruktorius
    friend int draugas (alfa, beta);
};
class beta
{
	int x,y;
	public:
		void nuskaitymas()
		{
			cout<<"x=";//antros funkcijos skaitiklis, vardikklis
			cin>>x;
			cout<<"y=";//vardiklis
			cin>>y;
		}
    beta(int a,int b) : x(a),y(b) {} 
    friend int draugas (alfa, beta);
};
int draugas (alfa a, beta b)
{ 
	[color=red]return (a.x + a.y + b.x + b.y);[/color]//cia sudeda visus elementus
}

int main ()
{
   alfa aa(0,0); beta bb(0,0);
   aa.nuskaitymas();
   bb.nuskaitymas();
   cout<< draugas(aa, bb)<< endl;
   return 0; 
}
pvz jeigu dabar as noriu, kad funkcija naudotu rodykles, tai reikia apsibrezti kuriose vietose? maine, kur prie couto tipo parasyt, kad perduoda?ar ten, kur yra eilute

Kodas: Pasirinkti visus

int draugas (alfa a, beta b)
?

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias(ių)