Netmask
Dabar galvoju kaip paaiskinti paprasciau.ZED_ rašė:na kazkiek ir man dasilo kaip sakant, bet tada turiu kita klausima, ar tinkle esantys zmones gales matyti vienas kita jei ju maskes bus skirtingos
Kol dar pilno supratimo neturit nesinori aiskinti kompiuterishkai. Isivaizduok routeri su netmaske (shablonu) jis gauna IP adresa i kuri reikia perleisti info (ar internetini srauta ar packets VADINAME kaip norime) per shablona pertrauktas IP parodo, kad jis keliau i KTU networka, sekantis IP parodo, kad vaziuos i OMNITEL tinkla ir taip toliau. Ta pati maske bet daug galimu networku po ja. OMNITEL ir KTU networkams vienodai koks routeris su kokia maske jiems persiuncia internetini srauta.
Jei teisingai supratai tai visi tinklai po routeriu turi ta pacia maske.(nes maske yra nustatyta paciame routeryje, kad jis zinotu, kuriam tinklui persiusti.
va pasipraktikuok konvertuoti bitus i skaicius ir as tau paaishkinsiu jau normaliau (kompiurishkai)
00000001
00000010
00000011
ir tokia pat tvarka iki
11111111
konvertuok ir tada tu tikrai suprasi , jei dar domins shi tema apie mano tikslu paaishkinima
cia vienas ish binary-decimal kalkuliatoriu:
http://faculty.plattsburgh.edu/albert.c ... indec.html
poto kai suprasi man parashyk IP 192.168.1.1 binary formatu ir ash zhinosiu, kad galiu tau pilnai paaishkinti apie netmaske ir tu zhinosi ta tema auksciausiam pazhymiui.
Kitiems, kas galvoja , kad esa gudresni uzh ZED siulau jam padeti suprasti, o ne uzh ji atsakyti
Tai tiek kolkas zhiniu
aciu kad suskaiciavai
, beje unixgirl gali aiskint kaip moki manau manau netoks zalias esu tik tiek kad kai ko nezinau smulkiai. ir dar tada paklausiujei sakykim iki routerio maske yra 255.255.255.0, tai ar imanoma kad pakeistus maske i sakykim 255.255.0.0 veiks po routerio. siaip isbandyciau bet toki atveji bet nelabai galiu zaisti nes yra zmoniu kurie naudojasi internetu 

as bandau nuhakint savo my computer.. bet jis vistiek nerodo man daugiau hardu ir daugiau vietos;/
P.S. (Atsirado daugiau vietos
kur parasei tas maskes jos yra default C tinklo ir B tinklo , todel nieko blogo nebutu, nes routeris galvotu, kad paskutiniai 8 bitai yra paskirti hostams.ZED_ rašė:aciu kad suskaiciavai, beje unixgirl gali aiskint kaip moki manau manau netoks zalias esu tik tiek kad kai ko nezinau smulkiai. ir dar tada paklausiujei sakykim iki routerio maske yra 255.255.255.0, tai ar imanoma kad pakeistus maske i sakykim 255.255.0.0 veiks po routerio. siaip isbandyciau bet toki atveji bet nelabai galiu zaisti nes yra zmoniu kurie naudojasi internetu
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias(ių)