Svetaines kurimo planas

Diskusijos apie WWW svetainių kūrimą.
Skelbti atsakymą
Žinutė
Autorius
Vartotojo avataras
deiviuxs
garbės narys
garbės narys
Pranešimai: 234
Užsiregistravo: 2005 08 17 06:01
Miestas: Milwaukee
Susisiekti:

Svetaines kurimo planas

#1 Standartinė deiviuxs » 2006 01 24 17:29

Gal kas galite trumpai ir aiskiai paaiskinti kaip sukurti internetine svetaine? Vieni sako, kad pirmiausia reikia suprogramuoti ja, o paskui sukurti dizaina, o kiti vel kitaip viska aiskina. Tai kaip viskas yra is tikruju? Ka pirmiausia reikia daryti, o ka paskui? Nes as nesuprantu, kaip tu gali sukurti svetaine, o paskui jai pritaikti dizaina ir ar is tikruju sukurti savo svetaine yra taip sunku padaryt (bent jau man taip atrodo)? Gal kas trumpai gali aprasyti, kaip ir tuta kaip sukurti svetaine? Didelis dekui visiems kas man pades sioje bedoje!
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
eminem
rašytojas profesionalas
rašytojas profesionalas
Pranešimai: 278
Užsiregistravo: 2005 08 06 11:35
Miestas: kaunas
Susisiekti:

#2 Standartinė eminem » 2006 01 24 17:51

padarai dizaina sukarpai ji ,tada suprogramuoji ir tobulini.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lioniax
ultra dalyvis
ultra dalyvis
Pranešimai: 596
Užsiregistravo: 2005 09 21 13:25

#3 Standartinė Lioniax » 2006 01 24 18:05

Pries pradedamas kurt tinklapi, atsakyk sau i klausimus:
. kokia auditorija lankysis tinklapyje
. koks tinklapio tikslas, kas norima perduot lankytojui
. kokiomis narsyklemis ir su kokia ekrano rezoliucija dazniausiai bus matomas tavo tinklapis
. kokia informacija svarbiausia, kuria reiktu pateikt pirmame puslapyje
. kokio tipo funkcijos turetu buti tinklapje (priklauso nuo tinklapio paskirties)
. koks norimas/optimalus tinklapio dydis, siunciams vartotojui
. ar tinklapis bus pleciamas ateityje ar ne

Turedamas atsakymus i siuos klausimus, gali pradet galvot apie tinkapio dizaina, ir budus jam padaryti

Vartotojo avataras
EGM'
senbuvis
senbuvis
Pranešimai: 152
Užsiregistravo: 2005 08 16 18:41

#4 Standartinė EGM' » 2006 01 24 18:08

1.Parsisiunti kokia kurimo programa geriausiarontpage pradinokams.
2.Parsisiunti dizaina is kokio saito (ieskok googlej..)
3.tada sukeli visa info ir sudelioji linkus.
4.jei nori ko nors sustriau naudok java script arba php.Kazkokiu ziniu tam nereikia tiesiog reikia moketis naudotis google susirandi pvz. shoutbox ar skaitkliuko koki scripta copy ir paste pas save i html koda.
5.Kai jau puslapis paruostas paziuri kiek uzima pagalvoji kiek noresi ji pletoti jei puslapis uzima 10mb tai geriausia naudoti nemokamus serverius(hosts)pilna googlej galima rast jei uzima kokiu 50mb galima pasieskoti ir kokio mokamo serverio kaip www.puslapiai.lt ar pan.
6.Daba reikia susirasti linko sutrumpinima na cia yra neblogu www.ten.lt
na atrodo viskas :)
Paveikslėlis

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#5 Standartinė brain5ide » 2006 01 24 18:48

Pagal EGM` aprašymą prikurta n tinklapių įvairiomis temomis, taigi norėdamas suburti kažkokią auditoriją turėsi ypatingai pasistengti su turiniu. Nors kita vertus turinys - pats svarbiausias puslapio atributas.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
Laurynas
administratorius
administratorius
Pranešimai: 2011
Užsiregistravo: 2001 12 06 09:51
Miestas: Vilnius

#6 Standartinė Laurynas » 2006 01 24 20:40

1. Pries pradedant daryti pagalvoji:
a) ar reikia tokios svetaines
b) paziuri kiek tokios paskirties svetainiu yra ir koks ju lankomumas
c) pagalvoji ar nesunervinsi Internautu bendruomenes sava svetaine
d) ar uzdirbsi pinigu is tos svetaines
e) ar sugebesi padaryti rimta svetaine
f) is kur imsi informacija tai svetainei
2. Nusikrauni free templeitu ir grafikos (Lietuviskam DC++ hube radau 5GB ir atsipuciau ir issikepiau ciela DVD)
3. Sukurpi minimalaus dizaino su navigacija sablona, kurpdamas visa grafika dedi i folderi templates, kuriame to sablono pavadinimas. Padarai config.php faila kuriame nurodai padrindinio sablono kelia, kad veliau galetum pakeisti.
4. Automatizuoji svetaines rubrikas ir sukurpi svetaines valdyma.
5. Tobulini svetaines dizaina.
6. Paleidi svetaine test direktorijoje.
7. Paziuri ar viskas veikia, prikrauni ivairios infos ir seki ar nera klaidu idedant/isimant informacija.
8. Isvalai DB lenteles, istrini testine informacija.
9. Pridedi naujos infos.
10. Iskeli svetaine i pagrindine is test direktorijos.
11. Paleidimo diena, paleidi banerius su prikauptais kreditais full tempu.
12. ir dar dvidesimt punktu apie kuriuos tingiu pasakoti...
Paskutinį kartą redagavo Laurynas 2007 02 21 22:30, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
EGM'
senbuvis
senbuvis
Pranešimai: 152
Užsiregistravo: 2005 08 16 18:41

#7 Standartinė EGM' » 2006 01 24 20:54

ir dar yra saitukas galima rasti visokiu pribumbasu :)
http://www.webmeistras.vhost.lt/
Paveikslėlis

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#8 Standartinė brain5ide » 2006 01 24 22:38

kas ten per webmeistras, jeigu pačio puslapis su php-fusion ir surastu template'u?
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
Laurynas
administratorius
administratorius
Pranešimai: 2011
Užsiregistravo: 2001 12 06 09:51
Miestas: Vilnius

#9 Standartinė Laurynas » 2006 01 25 01:22

Na jei naudoji koki svetima TVS'a tai dar nereiskia, kad negali buti webmeistru, juk tuose TVS'uose irgi tenka savus modulius kurti, ar ka kita paprogramuot, modernizuot. Pavyzdziui kokiam Mambo TVS sukurti instaliuojama moduli gali toli ne kiekvienas programuotojas. Kas del tepleitu - tai as irgi ju prisirinkes n, tam, kad panaudociau tokius elementus, kaip ikonos, bg ir t.t. Patys dizaineriai retai kada ikonas paiso, laikas - pinigai...

Vartotojo avataras
deiviuxs
garbės narys
garbės narys
Pranešimai: 234
Užsiregistravo: 2005 08 17 06:01
Miestas: Milwaukee
Susisiekti:

#10 Standartinė deiviuxs » 2006 01 25 02:44

O kaip būna kai kuri su kokiomis programomis? Pvz. su kokiu Dreamweaver'iu. Kai su juos sukuri ten kokį saito puslapį vieną antrą, o ką paskui darai? Kaip ten jam dizainą parenki ar ką? Gali juk pats bg nuspalvint kokia nors spalva, bet juk tada nekas atrodo. Žodžiu, kaip kuriami puslapiai naudojant kokias nors internetinių puslapių programas? Kokie tada žingsniai, planas? :?
Paveikslėlis

brain5ide
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 2030
Užsiregistravo: 2004 12 01 19:05

#11 Standartinė brain5ide » 2006 01 25 15:48

Hm... Įrankiai? Norint kurti GIMP(čia piešimo programa jei ką), Notepad, Apache(WEB serveris). O daugiau riboja tavo vaidzuotės galimbyės.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Vartotojo avataras
GODhack
profesionalas
profesionalas
Pranešimai: 4469
Užsiregistravo: 2005 03 18 21:13
Susisiekti:

#12 Standartinė GODhack » 2006 01 25 17:16

Na jei viska nuo 0 darysi jokiu sablonu, pats visa nusipiesi visus dizainus tai beabejo bus orginalu ir turesi ka veikt kas svarbiausia, bet vargu ar kasdininiam lankytojui ieskanciam infos tai rupes.
Nepatikti blogiems - girtinas dalykas. SENEKA
__________________________________________
progenic.com
library.2ya.com
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
redplanet
naujokas
naujokas
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: 2007 02 20 01:53

#13 Standartinė redplanet » 2007 02 21 01:23

Laurynas rašė:1. Pries pradedant daryti pagalvoji:
a) ar reikia tokios svetaines
b) paziuri kiek tokios paskirties svetainiu yra ir koks ju lankomumas
c) pagalvoji ar nesunervinsi Internautu bendruomenes sava svetaine
d) ar uzdirbsi pinigu is tos svetaines
e) ar sugebesi padaryti rimta svetaine
f) is kur imsi informacija tai svetainei
2. Nusikrauni free templeitu ir grafikos (Lietuviskam DC++ hube radau 5GB ir atsipuciau ir issikepaiu ciela DVD)
3. Sukurpi minimalaus dizaino su navigacija sablona, kurpdamas visa grafika dedi i folderi templates, kuriame to sablono pavadinimas. Padarai config.php faila kuriame nurodai padrindinio sablono kelia, kad veliau galetum pakeisti.
4. Automatizuoji svetaines rubrikas ir sukurpi svetaines valdyma.
5. Tobulini svetaines dizaina.
6. Paleidi svetaine test direktorijoje.
7. Paziuri ar viskas veikia, prikrauni ivairios infos ir seki ar nera klaidu idedant/isimant informacija.
8. Isvalai DB lenteles, istrini testine informacija.
9. Pridedi naujos infos.
10. Iskeli svetaine i pagrindine is test direktorijos.
11. Paleidimo diena, paleidi banerius su prikauptais kreditais full tempu.
12. ir dar dvidesimt punktu apie kuriuos tingiu pasakoti...

labai geras planas gal galima smulkiau kur rasti pdf formatu ar kokiu kitu, gali buti nors ir 1000 lapu rusu arba anglu arba lietuviu kalba

ziurejau per google yra ten pora, bet man idomi jusu nuomone. gal zinot koki gera, laiko patikrinta (t.y. kuris butu vertas mano demesio)

P.S. as moku kurti tinklapius, bet megstu kurti pagal plana, nes kai matai kaip mazeja punktu skaicius darbas ne toks nuobodus

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias(ių)